Съновник - разтълкувайте сънищата си

Съновник

разтълкувайте сънищата си

Добро Утро! Богат български съновник с изчерпателни тълкувания на сънищата. Споделете и обсъдете Вашите сънища.

Осъзнато сънуване


Осъзнат сън е сън при който сънуващият е наясно, че сънува докато сънят се случва. Когато сънуващите осъзнават, те могат да участват активно във въображаемите преживявания на съня, а често и да ги манипулират. Осъзнатите сънища могат да бъдат изключително живи и реални в зависимост от степента на самоосъзнатост на сънуващия по време на съня.

Осъзнатият сън може да започне по два начина. Осъзнат сън започнат по време на сън започва като нормален сън, и сънуващият евентуално установява, че сънува. Осъзнат сън започнат от будно състояние се появява когато сънуващият премине от будно състояние директно в съня без забележима липса на осъзнатост. Осъзнатото сънуване е изследвано научно и съществуването му е доказано.

Изкуството на Осъзнатото Сънуване

Изтегли като мини книга в Word формат ТУК

Видео за осъзнато сънуване

Терминът lucid dreaming (осъзнато/ясно сънуване) е предложен от холандският автор и психиатър Фредерик ван Ееден в статията си „Изследване на сънища“ от 1913. Този документ бил доста анекдотичен и не бил възприет от научното общество. Някои го разглеждат като погрешно название, тъй като смисълът му е по-скоро като „бистро или ярко“ сънуване. Алтернативният термин съзнателно сънуване избягва това объркване. Въпреки това, терминът ясно е бил използван от ван Ееден в смисъла си на "имащ прозрение", като във фразата ясен интервал по-скоро се отнася за някого във временна ремисия от психоза , отколкото за качеството на възприемане, което би могло да е или да не е бистро и ярко.

Преез 1950-те, за ловците-събирачи Сеной от Малайзия е съобщено, че значително използват осъзнато сънуване за да постинат психическо здраве, въпреки че по-късни проучвания опровергават тези твърдения.

Антропологическите изследвания на Карлос Кастанеда от 1968, които по-късно се превръщат в новела на новото време - Учението на Дон Хуан , разкриват, че древните мексикански народи знаели за осъзнатото сънуване и го насърчавали.