Съновник - разтълкувайте сънищата си

Съновник

разтълкувайте сънищата си

Добро Утро! Богат български съновник с изчерпателни тълкувания на сънищата. Споделете и обсъдете Вашите сънища.

Осъзнато сънуване

Осъзнати сънища: разбиране и рискове

Осъзнат сън е сън, в който сънуващият осъзнава, че сънува, докато все още е в съня. В осъзнат сън, сънуващият може да има известен контрол върху героите, разказа или околната среда, но това не е изискване, за да се счита за осъзнат сън. Осъзнатото сънуване е обект на интерес от много години, като видни личности от различни исторически периоди се стремят да разберат причините и целта му.

Видео за осъзнато сънуване

Рискове

Въпреки че осъзнатото сънуване може да има положителен ефект върху различни аспекти от живота, съществуват някои потенциални рискове. Тези, които никога не са имали осъзнат сън, могат да бъдат изненадани, усещайки чувство на стрес, объркване или безпокойство. От друга страна, някои хора може да се почувстват овластени от новооткрития контрол, който имат над съня си. Редовните осъзнати сънувачи могат да се изолират от другите поради уникалните си преживявания.

Сънна парализа и осъзнати сънища

Малък процент от хората могат да объркат сънната парализа с осъзнато сънуване. Въпреки, че двете може да изглеждат много подобни, има разлики, които ги отличават. Парализата в съня възниква, когато човек се събуди частично по време на REM атония, това е състояние на частична парализа. Парализата в съня може също да бъде придружена от халюцинации, които могат да бъдат плашещи, но не причиняват физическа вреда. Честите халюцинации включват присъствието на натрапник, смазващо усещане в гърдите или гърба и усещане за летене или левитация. Приблизително 7,6% от общото население са имали поне веднъж сънна парализа. За да излезе от сънна парализа и да се събуди напълно човек, може да се съсредоточи върху част от тялото си. Например, като пръст, и да започне да го движи, постепенно преминавайки през останалите части от тялото си.